Parkernas stad
Drahomir, Hjalmar och Kristina tog en solig selfie på festivalen
Barn provar på banan med miljöfarlig grunka

Festivalveckan är över, var ni där? Vi var! Vi hade plats på den stora gräsmattan i parken, utanför Stadsbiblioteket som kallades Barnlandet. 177 st barn och ungdomar provade på vår legorobot-programmering och sammanlagt 659 st besökte oss. Helt fantastiskt! Vi var så glada över att få se så många hos oss! Åldrarna var blandade – allt mellan 4 år – 20 år. De tre dagarna som vi stod på festivalen valde vi två banor som skulle testas: En bana där man skulle programmera roboten till att rensa banan från ”miljöfarlig” grunka. Detta innebar flera olika steg i programmeringen så att roboten kunde köra rakt fram, svänga och backa för att på så sätt samla upp grunkan och putta ut dessa från banan. På den andra banan skulle man programmera roboten så att den körde runt en kruka. Dessa steg innebar också att programmera roboten till att köra rakt fram, backa och svänga. Denna banan kallade vi ”Parkernas stad”, i och med att Malmö är parkernas stad.
Den tredje dagen valde vi banan som verkade vara mest populär bland barn och ungdomar, vilket var banan med ”miljöfarlig” grunka.

Tack till Praktik vid events som fixade 6 st praktikanter för att hjälpa oss på Malmö festivalen. Det var till stor hjälp och vi är även tacksamma för att de kom och tittade till oss på festivalen för att kolla hur allting går och om praktikanterna trivs.
Inte nog med det så har vi fångat upp två av dessa praktikanter som fortsätter att jobba för oss under hösten.

Vill man prova på programmering och våra banor, eller varför inte skapa ett eget program till roboten, är ni mycket välkomna till oss på Kommendanthuset i Malmö. Här fortsätter vi vår verksamhet hela hösten, varje lördag mellan 13.00-16.00. Det enda som krävs för att programmera hos oss är egen dator. Välkomna!

Kreospace på Malmö festivalen 2018

Lämna ett svar