Hej och välkommen till bloggen för Malmö Kreospaceförening! 
Vad kul att just du har hittat hit och visar intresse för vår förening. Malmö KreoSpace är en plats för nyskapande och vårt mål är att få fram kreativiteten hos barn och ungdomar genom att erbjuda workshops i robotprogrammering. Tillsammans med vår/våra duktiga handledare kan ditt barn/ungdom våga vara kreativ, tänka stort, och inte minst bygga sin egen robot för att sedan få testa dess funktioner.

Vi är alla här för att vi har intresse för samma sak: att skapa. I vår förening värderar vi gemenskap, där vi inkluderar varandra, hjälper varandra att bli bättre, bollar idéer och nya tankar.

Så vad kommer ni att få läsa om i vår blogg? Jo, vi kommer att skriva om vad som är på gång i föreningen, lägga upp bilder från våra workshops och andra evenemang, samt nyheter.

För att verkligen få igång föreningens första blogginlägg vill vi dela med oss av lite intressant fakta:
1. Varför namnet kreospace?
Ordet ”creo” kommer från latin och betyder ”att skapa”. K:et i ordet har föreningen valt för att lägga en ”svensk touch” på namnet. Ordet ”space” betyder ”plats” på engelska, därav namnet KreoSpace – En plats för skapande.

2. Malmö Festivalen 2017!
Malmö KreoSpaceförening var med på Malmö Festivalen detta året. Vi var mycket glada över att få se så många barn/ungdomar och deras föräldrar på plats. Det var otroligt roligt att få ta del av Malmö Festivalen och bidra till barns skapande och kreativitet. Vad var uppgiften då? Jo, att bygga ihop sin egna lilla robot på hjul och programmera den för körning framåt och bakåt. Det var mycket liv och rörelse på golvet, kan vi lova! Jätteroligt!
Var du där? Lämna gärna en kommentar över vad ni tyckte om oss!

Välkommen till KreoSpace!

Lämna ett svar